Vođeni radoznalošću i kolekcionarskim okom, The Rug Company već 20 godina putuje širom sveta i donosi nam retke i izuzetne komade. Sinergija prirode i zanata daju prefinjene teksture. Koristi se samo vuna, bogata prirodnim lanolinom sa visokih tibetanskih visoravni. Izrada svakog tepiha traje četiri meseca, ali oni zapravo traju generacijama jer primenjuju iste zanatske tehnike koje su korišćene stotinama godina unazad.

Verujemo da je izbor tepiha takođe proces - lično putovanje - koji zahteva vreme, ali je vredno čekanja.

Od kada smo osnovali The Rug Company 1997. godine, trudili smo se da kreiramo najpoželjnije tepihe na svetu. To postižemo kombinovanjem drevnog zanata izrade tepiha sa kreativnim sjajem nekih od najtalentovanijih dizajnera današnjice. Naši tepisi su lepi, prepoznatljivi i originalni. Stvaranje je proces saradnje. U kompaniji The Rug Company ručno vezani tepisi su rezultat zajedničke strasti i posvećenosti raznolike mreže ljudi - veštih tkalaca u nepalskim mlinovima i timova koji postavljaju gotove tepihe u domovima širom sveta.

Postoji mnogo načina da se napravi tepih i mnogo materijala za rad. Različita prediva utiču na svojstva čvrstoće, mekoće i sjaja. Neki su glatki i hladni na dodir, dok su drugi raskošno mekani i topli. Pored očiglednih čari vune, svile i pamuka, postoje i raznovrsna vlakna kao što su bambus, list banane, moher, merino i alpaka. The Rug Company ostaje veran prirodnim materijalima, pažljivo čuvajući njihova svojstva i negujueći tradiciju nastajanja. Nepalska duga i tradicija tibetanskog tkanja omogućila je stvaranje tepiha neuporedivog kvaliteta i lepote.

© 2024 Midori. Powered by SmartWeb. vrh strane